Nederlands leren in Amsterdam

Wil jij Nederlands leren in Amsterdam? Bij het SOB kun je terecht! De meeste mensen die in Nederland komen wonen dienen in te burgeren. Nederlands leren hoort bij het inburgeren. Maar daarnaast is het ook gewoon heel prettig om Nederlands te leren spreken. Het dagelijks leven wordt een stuk eenvoudiger wanneer je de taal beheerst! Woon of werk je in Amsterdam en wil je Nederlands leren? Bij het SOB kunnen we je helpen. Wij bieden een taalcursus Nederlands op het juiste niveau en op een leuke manier. Daarnaast leer je bij ons ook veel over de Nederlandse cultuur

Doelgroep

Onze Nederlandse taallessen zijn bedoeld voor anderstaligen die in Amsterdam wonen en/of werken, het bruto gezinsinkomen mag niet hoger zijn dan €37.000,- per jaar. Je vindt hier meer informatie over de doelgroep.

Hoe ziet een cursus Nederlands bij het SOB eruit?

De cursus Nederlands wordt gegeven in kleine groepjes met veel individuele aandacht voor de cursisten.

 • De groepsgrootte is 8 tot maximaal 14 cursisten;
 • Je komt in een niveaugroep: beginners, halfgevorderden of gevorderden (A1, A2 of B1/B2);
 • Om goed Nederlands te leren, vinden wij het belangrijk dat je regelmatig de lessen volgt;
 • Er wordt niet alleen uit boeken gewerkt; wij hebben ook in alle lokalen digiborden;
 • Je kunt als cursist ook zelf thema’s voor de Nederlandse lessen inbrengen.

Wat zijn de kosten voor de Nederlandse les?

Lesgeld

Meer informatie over het lesgeld van de cursus:

 • Kosten: €90,00 per 3 maanden;
 • 2 lessen per week;
 • Het lesgeld dient vooraf betaald te worden.

Je betaalt ook een borgsom van €30,-. Dit geld krijg je aan het einde van de cursus weer terug.

Boeken

Naast het lesgeld moet je een boek aanschaffen. Dit boek ondersteunt de Nederlandse les. De kosten hiervoor liggen tussen €25,- en €65,-. Dit komt doordat we verschillende lesmethodes voor verschillende niveaus gebruiken. Aan het begin van de taalcursus krijg je te horen welk boek je moet kopen.

Wanneer is er les?

Elke groep heeft  2 keer les per week. In de avond is het mogelijk 1 keer per week les te volgen.

 • Op maandag & woensdag           9.00 – 11.30 uur
 • Op dinsdag & donderdag            9.00 – 11.30 uur
 • Op maandag & woensdag           13.30 – 16.00 uur
 • Op dinsdag & donderdag            13.30 – 16.00 uur
 • Op maandag & woensdag           19.00 – 21.30 uur
 • Op dinsdag & donderdag            19.00 – 21.30 uur (tijdelijk geen lessen)

Nederlandse taal leren in Amsterdam? Het SOB is er voor jou!

Wat maakt de Nederlandse taallessen bij het SOB nu zo bijzonder?

De cursus Nederlands gaat verder dan alleen taalles. De docenten zijn ervaren en hebben veel aandacht voor jou en wat jij wilt leren. De groepen zijn klein, waardoor je je snel op je gemak voelt. Je leert veel over de Nederlandse cultuur en je leert ook veel andere mensen kennen. Naast de vaste lessen maken we ook regelmatig uitstapjes in Amsterdam, dan gaan we bijvoorbeeld naar een museum, of we gaan varen op de boot! Bovendien gaan we geregeld de klas uit om buiten te leren in de praktijk. Daarnaast is er op vrijdag het taalcafé waar je op een gezellige manier je Nederlands kunt oefenen en ook mensen uit de andere groepen ontmoet.

Inschrijven en informatie

Wil je informatie of je inschrijven voor de Nederlandse les? Kom dan naar de Borgerstraat 52A in Amsterdam West, op maandagavond of woensdagavond tussen 19.00 en 20.30 (behalve tijdens schoolvakanties).

Heb je een korte vraag of wil je meer informatie over hoe je het SOB kunt bereiken? Ga dan naar onze contactpagina, je kunt hier ook een contactformulier invullen.

Let op: Voor sommige lesgroepen (vooral avondlessen) bestaat er een wachtlijst. Dus het kan zijn dat je niet direct geplaatst kan worden. Wij proberen cursisten zo snel mogelijk te plaatsen. Als je inschrijft hoor je wanneer je kunt beginnen.

Alvast aan de slag?

Als je al wilt beginnen met oefenen zijn er verschillende manieren waarop je aan de slag kunt. Je kunt bijvoorbeeld online Nederlands leren, via een app, of YouTube. Meer informatie hierover lees je op de pagina Les- en leertips.