Werken bij het SOB


Alle medewerkers van het SOB zijn vrijwilligers. Wij zoeken nieuwe docenten en coördinatoren, maar ook vrijwilligers voor andere taken.

Ben je geïnteresseerd om Nederlandse les te geven bij het SOB, lijkt het je leuk werk? Neem dan vooral contact met ons op! Bel 020-6832943 en vraag naar Henriette Hirschfeld of kom langs op woensdagmiddag. Of ben jij degene die een team onder je hoede wilt nemen en wilt bijdragen aan de taken die essentieel zijn voor de dagelijkse gang van zaken op school? Voor meer informatie klik je in het menu op docenten (lesgevers) of coördinatoren.

Wij bieden vrijwilligers een interessante en inspirerende werkomgeving. Je komt in aanraking met verschillende culturele achtergronden, enthousiaste en gemotiveerde cursisten en dito collega’s. Werken bij het SOB biedt de mogelijkheid om (werk)ervaring op te doen op didactisch, educatief, organisatorisch en sociaal niveau. We organiseren scholing voor medewerkers en zorgen voor een goede inwerkperiode.

Omdat wij ons lesaanbod willen uitbreiden en er veel cursisten op de wachtlijst staan zoeken wij:

Wij zijn ook op zoek naar bestuurders
Onze taalschool werkt actief aan herstel na de lange sluiting door corona. We versterken en vernieuwen de organisatie o.a. op ICT-gebied. Welke bestuurder helpt ons met onze groei en vernieuwing?
Het bestuur stelt jaarlijks het beleid vast en zorgt voor het indienen van de subsidieaanvraag bij de gemeente.
Wij zoeken:

 • een nieuwe voorzitter
  Als voorzitter ben je eindverantwoordelijk voor de organisatie en zorg je voor continuïteit;
  Je onderhoudt externe contacten zoals die met de gemeente en mogelijke donateurs en positioneert de organisatie in het netwerk van taalaanbieders in Amsterdam-West.
 • een secretaris
  Als secretaris ben je eindverantwoordelijk samen met de andere leden van het bestuur voor de organisatie en zorg je voor continuïteit;
  Je bent sparringpartner van de voorzitter in zowel de vergaderingen als daarbuiten voor de vergaderorde, het afronden van stukken en het bevorderen van resultaten;
 • Welke kennis en vaardigheden zijn nodig?
  Je hebt bestuurlijke ervaring met vrijwilligersorganisaties;
  Je hebt politiek-bestuurlijkse sensiviteit en bent in staat onze organisatie naar buiten toe te vertegenwoordigen;
  Je bent een enthousiast, toegankelijk en breed georiënteerd persoon die mensen mee kan nemen en gericht is op de samenwerking.

Het SOB heeft een eigen bibliotheek met leermiddelen en ondersteunend materiaal. De onderlinge sfeer is te typeren als enthousiast en collegiaal. Leeftijd speelt bij ons geen rol.

Zowel de docenten en de teamcoördinatoren als de bestuursleden verrichten hun werk tegen een kleine vrijwilligersvergoeding.. Bovendien worden de reiskosten vergoed volgens GVB-tarief.