Vrijwilliger worden bij het SOB


Alle medewerkers van het SOB zijn vrijwilligers. Wij zoeken nieuwe docenten en coördinatoren, maar ook vrijwilligers voor andere taken.

Ben je geïnteresseerd om Nederlandse les te geven bij het SOB, lijkt het je leuk werk? Neem dan vooral contact met ons op! Bel onder lestijd 020-6832943 of kom langs op woensdagmiddag. Of stuur een berichtje naar info@sobamsterdam.nl
Of ben jij degene die een team onder je hoede wilt nemen en wilt bijdragen aan de taken die essentieel zijn voor de dagelijkse gang van zaken op school? Bijvoorbeeld voor het team van dinsdag- en donderdagochtend? Of op maandag- en woensdagochtend? Voor meer informatie klik je in het menu op docenten (lesgevers) of coördinatoren.

Je komt in aanraking met verschillende culturele achtergronden, enthousiaste en gemotiveerde cursisten en dito collega’s. Werken bij het SOB biedt de mogelijkheid om (werk)ervaring op te doen op didactisch, educatief, organisatorisch en sociaal niveau. We organiseren scholing voor medewerkers en zorgen voor een goede inwerkperiode. We organiseren uitjes voor cursisten en medewerkers.

Omdat wij cursisten op de wachtlijst hebben staan en met nieuwe groepen Oekraïense vluchtelingen zijn gestart zoeken wij:

Wij zoeken ook naar toekomstige bestuurders
Onze taalschool groeit weer na periodes van sluiting door corona. We vernieuwen bovendien de organisatie op ICT-gebied.
Het bestuur stelt jaarlijks het beleid vast en zorgt voor het indienen van de subsidieaanvraag bij de gemeente.
Voor komend schooljaar zoeken wij opvolgers voor onze huidige interim bestuurders. Het bestuur verdeelt de taken onderling.

  • Welke kennis en vaardigheden zijn daarbij nodig?
    Je hebt bestuurlijke ervaring met vrijwilligersorganisaties;
    Je hebt politiek-bestuurlijkse sensiviteit en bent in staat onze organisatie naar buiten toe te vertegenwoordigen;
    Je bent een enthousiast, toegankelijk en breed georiënteerd persoon die mensen mee kan nemen en gericht is op de samenwerking.

Het SOB heeft een eigen bibliotheek met leermiddelen en ondersteunend materiaal. De onderlinge sfeer is te typeren als enthousiast en collegiaal. Leeftijd speelt bij ons geen rol.

Zowel de docenten en de teamcoördinatoren als de bestuursleden verrichten hun werk tegen een kleine vrijwilligersvergoeding.. Bovendien worden de reiskosten vergoed volgens GVB-tarief.