Docenten

Profiel van en functie-eisen voor de docent

Een docent heeft bij voorkeur ervaring in lesgeven, maar dat is geen absolute voorwaarde. Wel wordt van de docent verwacht dat hij/zij kennis heeft van de niveaus die gangbaar zijn in onderwijs in de Nederlandse taal als tweede taal (NT2) of die kennis wil verwerven. Onze ervaren docenten zijn altijd bereid nieuwe collega’s bij te staan en wegwijs te maken in de methodes die wij gebruiken. Wij hanteren een inwerkperiode van ca. twee maanden en organiseren (bij)scholing, teamuitjes en excursies.

Functie-eisen:

  1. Flexibel kunnen omgaan met mensen uit verschillende culturen en met verschillende denk en leerniveaus. Kunnen improviseren is een pré.
  2. Het leuk vinden om samen te werken in een team.
  3. Beschikbaar om op één of twee vaste dagdelen per week les te geven.
  4. Wij hanteren dezelfde vakanties als de schoolvakanties die gelden voor Noord-Nederland. In de maanden juli en augustus is het SOB gesloten. Dat betekent dat je vakantie in principe alleen opneemt in de maanden juli en augustus en in de schoolvakanties voor Noord-Nederland. In overleg zijn er uitzonderingen mogelijk.
  5. Bereid om wekelijks voldoende tijd te investeren in de voorbereiding en uitvoering van de lessen. Regelmatig is er aansluitend aan de les een nabespreking in het lesteam.

Belangstelling?

Heb je belangstelling of wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij het SOB?
Stuur een email naar info@sobamsterdam.nl, loop op lesdagen (maandag t.m. donderdag) bij ons binnen of  
bel op maandag- of woensdagavond naar 020-6832943 en vraag naar Henriette Hirschfeld.

Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Laat dit veld blanco