Lesgever

Profiel van en functie-eisen voor de lesgever

Een lesgever heeft bij voorkeur ervaring in lesgeven, maar dat is geen absolute voorwaarde. Wel wordt van de lesgever verwacht dat hij/zij kennis heeft van de niveaus die gangbaar zijn in onderwijs in de Nederlandse taal als tweede taal (NT2) of die kennis wil verwerven. Onze lesgevers zijn altijd bereid nieuwe lesgevers bij te staan en wegwijs te maken in de methodes die wij gebruiken.

Functie-eisen:

  1. Flexibel kunnen omgaan met mensen uit verschillende culturen en met verschillende denk en leerniveaus. Kunnen improviseren is een pré.
  2. Het leuk vinden om samen te werken in een team.
  3. Beschikbaar om op één of twee vaste dagdelen per week les te geven.
  4. Wij hanteren dezelfde vakanties als de schoolvakanties die gelden voor Noord-Nederland. In de maanden juli en augustus is het SOB gesloten. Dat betekent dat je vakantie in principe alleen opneemt in de maanden juli en augustus en in de schoolvakanties voor Noord-Nederland. In overleg zijn er uitzonderingen mogelijk.
  5. Bereid om per week gemiddeld 10 tot 12 uur (bij twee dagdelen lesgeven) te investeren in de voorbereiding en uitvoering van de lessen. Regelmatig is er een aansluitende nabespreking van de lessen in het lesteam.

Belangstelling?

Heb je belangstelling of wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij het SOB?

Stuur een email naar sob_koba@hotmail.com of

bel tijdens lesuren naar 020-6832943 en vraag naar Henriette Hirschfeld.