Coördinator

Help een ander en ontwikkel jezelf: word coördinator bij taalschool in Amsterdam-West (vrijwillig) 
 
Jij kan echt het verschil maken bij het SOB in Amsterdam: een vrijwilligersorganisatie die taallessen verzorgt aan gemotiveerde anderstaligen. Om dit in goede banen te leiden zoeken wij twee enthousiaste coördinatoren. Heb jij affiniteit met onderwijs en ben je communicatief sterk? Word coördinator bij onze taalschool! 

Over SOB Amsterdam 
De Stichting Onderwijs Buitenlanders (SOB) is een vrijwilligersorganisatie die de maatschappelijke weerbaarheid van niet-Nederlandstaligen in de Nederlandse samenleving wil vergroten door met een team van vrijwilligers kwalitatief goede, betaalbare taallessen aan te bieden aan anderstaligen. 

Wat je doet als coördinator  
Je coördineert een klein team van maximaal 5 taaldocenten die 2 keer per week Nederlandse lesgeven aan anderstaligen. Je bent het aanspreekpunt voor cursisten en docenten. Je monitort de voortgang en plaatsing van nieuwe cursisten in de groepen en verricht de administratieve taken die daarbij horen. Denk bijvoorbeeld aan het beantwoorden van e-mails en het aannemen van de telefoon, en het innen van cursusgeld. 

Je maakt deel uit van een team vrijwilligers dat bestaat uit meerdere docenten en een coördinator, met wie je onderling overleg voert. Het team steunt elkaar altijd bij vragen en opmerkingen. Door creatief te denken en binnen het team ideeën uit te wisselen, dragen jij en je collega’s bij aan het meedoen en laten gelden van cursisten in de samenleving, en maak je samen echt een verschil.  

Wie je bent 

  • Je hebt een hbo-diploma of je kunt denken/werken op dat niveau en hebt affiniteit met onderwijs. 
  • Je bent in staat docenten en cursisten te ondersteunen waar nodig. 
  • Je beschikt over digitale administratieve vaardigheden. 
  • Je bent ongeveer 12 uur per week beschikbaar. 
  • Je bent flexibel en staat open voor mensen met verschillende culturele achtergronden.  
  • Je bent goed in improviseren, organiseren en samenwerken in een team.  

Waarom je dit vrijwilligerswerk wilt doen 

De vrijwilligers van SOB zijn enthousiast en gedreven. Onze cursisten zijn gemotiveerd om te leren maar hun krappe beurs laat dat niet altijd toe. Bij SOB krijgen zij toch een kans om zich te ontwikkelen. Doordat de cursisten dankzij jouw bijdrage de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen, kunnen zij mogelijkheden voor zichzelf creëren binnen de Nederlandse samenleving. 

De teams zijn klein en er heerst een goede onderlinge sfeer. Daarnaast kun jij je ook ontwikkelen omdat SOB jou in de gelegenheid stelt om scholing te volgen en netwerkbijeenkomsten bij te wonen. 

Scholing en vergoeding 

  • Je krijgt elk jaar een aantal trainingen en workshops aangeboden. 
  • Je kunt 2 keer per jaar aansluiten bij een netwerkbijeenkomst voor alle taalaanbieders in Amsterdam-West. 
  • Je ontvangt een reiskostenvergoeding per kilometer, op basis van tarieven van het GVB-tarief, ongeacht welk vervoer je gebruikt. 
  • Je ontvangt een onkostenvergoeding van €30,00 per maand. 

Wanneer je werkt 
Wij zoeken een coördinator die zich 2 keer per week inzet (in totaal 12 uur, waarbij de uren flexibel ingeroosterd kunnen worden). Wij zoeken een coördinator voor de maandag en de woensdag en een coördinator voor de dinsdag en de donderdag. Er is 1 keer in de maand een coördinatorenoverleg. 
 
Stappenplan aanmelding  
Ben je enthousiast over deze vacature? Stuur dan een e-mail met je motivatie en beknopt cv naar info@sobamsterdam.nl

Twijfel je nog, wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij het SOB of wil je gewoon een betere indruk krijgen van het SOB? Kom gerust eens een keer kennismaken.  

Je kan binnenlopen tijdens lesdagen. De taalschool bevindt zich in de Borgerstraat 52A, nabij de Ten Katemarkt. Je kan ook bellen op maandag- of woensdagavond naar 020-6832943. Vraag dan naar Henriëtte Hirschfeld.  

Meer informatie vind je op onze website: www.sobamsterdam.nl
 
Word jij onze nieuwe collega? We hopen het. We horen graag van je en nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek. 

Belangstelling?

Heb je belangstelling of wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij het SOB? Vul dan onderstaand contacformulier in.
Je kunt ook een e-mail sturen naar info@sobamsterdam.nl, of loop op lesdagen (maandag t.m. donderdag) bij ons binnen. Wil je bellen? Dit kan op maandag- of woensdagavond naar 020-6832943 en vraag naar Henriette Hirschfeld.

Laat dit veld blanco