Vrijwilligerswerk in Amsterdam bij het SOB

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Amsterdam? Spreekt het jou aan om Nederlandse les te geven aan anderstaligen? Word vrijwilliger bij het SOB in Amsterdam en start bijvoorbeeld als docent Nederlands voor anderstaligen of als teamcoördinator.

Actuele vacatures vrijwilligerswerk Amsterdam

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Op dit moment hebben wij dringend behoefte aan meer docenten Nederlands omdat onze wachtlijst groeit.

Ook zoeken wij nieuwe coördinatoren die het leuk vinden om een team van docenten onder hun hoede te nemen en bij willen dragen aan de dagelijkse gang van zaken op school. Om onze beleidszaken goed te laten lopen is het belangrijk om goede bestuurders aan boord te hebben.

Bekijk de vacatures:

Werken bij het SOB biedt je de mogelijkheid om ervaring op te doen op didactisch, educatief, organisatorisch en sociaal niveau. Daarnaast is het ook een hele fijne werkplek. Je hebt wekelijks contact met je team dat uit maximaal 5 docenten bestaat en kunt je leservaringen en tips met elkaar delen. Er zijn daarnaast jaarlijkse contactmomenten met de andere teams bij bijvoorbeeld een kerstlunch of een borrel of een gezamenlijke workshop.

Je komt in aanraking met verschillende culturele achtergronden en ervaart hoe enthousiast en gemotiveerd onze cursisten zijn. Sommige collega’s zijn gaan lesgeven om te kijken of het bij ze past en werken nu al jaren bij ons. Anderen missen het lesgeven na hun pensionering en genieten ervan om in een informele setting hun ervaring te kunnen blijven inzetten voor een goed doel. De sfeer is gezellig, medewerkers zijn enthousiast, betrokken en collegiaal. Leeftijd speelt geen rol bij ons!

We organiseren scholing voor medewerkers en zorgen voor een goede inwerkperiode. Het SOB heeft een eigen bibliotheek met leermiddelen en ondersteunend materiaal.

Daarnaast worden er regelmatig uitjes georganiseerd, voor cursisten en medewerkers!

Vergoeding

Zowel de docenten en teamcoördinatoren als de bestuursleden verrichten hun werk tegen een kleine vrijwilligersvergoeding. Bovendien worden de reiskosten vergoed volgens GVB-tarief.

Hoe kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Heb je interesse en wil je je aanmelden, of heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Je kunt hiervoor onderstaand contactformulier invullen. Ook kun je een e-mail sturen naar info@sobamsterdam.nl, of langskomen tussen 11.30 en 12.00 op de lesdagen (maandag t.m. donderdag) in de Borgerstraat 52A. Als je langskomt noteert een docent je gegevens en nemen wij contact met je op. Bellen kan op maandag en woensdag in de avonduren op 020-6832943.

Laat dit veld blanco