Social media-redacteur

Help een ander en ontwikkel jezelf: word social media-redacteur bij taalschool in Amsterdam-West (vrijwillig) 
 
Jij kan echt het verschil maken bij het SOB in Amsterdam: een vrijwilligersorganisatie die taallessen verzorgt aan gemotiveerde anderstaligen. Om meer bekendheid te krijgen voor de school, zoeken wij een social media-redacteur. Heb jij affiniteit met onderwijs en ben je communicatief sterk? Word social media-redacteur bij onze taalschool! 

Over SOB Amsterdam 
De Stichting Onderwijs Buitenlanders (SOB) is een vrijwilligersorganisatie die de maatschappelijke weerbaarheid van niet-Nederlandstaligen in de Nederlandse samenleving wil vergroten door met een team van vrijwilligers betaalbare, kwalitatieve taallessen aan te bieden aan anderstaligen. 

Wat je doet als social media-redacteur 
Je maakt een communicatieplan en contentplanning om de taalschool onder de aandacht te brengen, bij jong en oud. Je maakt posts en blogs en plant deze in.  

Je maakt deel uit van een team vrijwilligers onder leiding van een coördinator, met wie je bepaalt hoe de taalschool wordt gepositioneerd en bekender wordt. Door creatief te denken en binnen het team ideeën uit te wisselen, dragen jullie bij aan het meedoen en laten gelden van cursisten in de samenleving, en maak je samen echt een verschil. 

Wie je bent 

  • Je hebt hebt een hbo-diploma of je kunt denken/werken op dat niveau en je hebt affiniteit met schrijven en social media. 
  • Je schrijft foutloos Nederlands. 
  • Je beschikt over digitale vaardigheden, zoals werken met Photoshop, Canva of een ander bewerkingsprogramma. 
  • Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar. 
  • Je bent flexibel en staat open voor mensen met verschillende culturele achtergronden.  
  • Je bent goed in improviseren, organiseren en samenwerken in een team.  

Waarom je dit vrijwilligerswerk wilt doen 

De vrijwilligers van SOB zijn enthousiast en gedreven. Onze cursisten zijn gemotiveerd om te leren maar hun krappe beurs laat dat niet altijd toe. Bij SOB krijgen zij toch een kans om zich te ontwikkelen. Doordat de cursisten de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen, kunnen zij mogelijkheden voor zichzelf creëren binnen de Nederlandse samenleving. 

Je werkt samen met heel verschillende mensen, zowel docenten als coördinatoren en bestuurders. De teams zijn klein en er heerst een goede onderlinge sfeer. Daarnaast kan jij je ook ontwikkelen omdat SOB jou in de gelegenheid stelt om scholing te volgen en netwerkbijeenkomsten bij te wonen. 

Scholing en vergoeding 

  • Je krijgt elk jaar een aantal trainingen en workshops aangeboden. 
  • Je kunt 2 keer per jaar aansluiten bij een netwerkbijeenkomst voor alle taalaanbieders in Amsterdam-West. 
  • Je ontvangt een reiskostenvergoeding per kilometer, op basis van tarieven van het GVB-tarief, ongeacht welk vervoer je gebruikt. 
  • Je ontvangt een onkostenvergoeding van €20,00 per maand. 

Wanneer je werkt 

Het is bij deze functie van belang dat jij consequent en regelmatig werkzaamheden verricht. Wij zoeken daarom een social media-redacteur die zich elke week 4 uur inzet, waarbij de uren flexibel ingeroosterd kunnen worden.  
 
Stappenplan aanmelding  
Ben je enthousiast over deze vacature? Stuur dan een e-mail met je motivatie en beknopt cv naar info@sobamsterdam.nl
 
Twijfel je nog, wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij het SOB of wil je gewoon een betere indruk krijgen van het SOB? Kom gerust eens een keer kennismaken.  

Je kan binnenlopen tijdens lesdagen. De taalschool bevindt zich in de Borgerstraat 52A, nabij de Ten Katemarkt. Je kan ook bellen op maandag- of woensdagavond naar 020-6832943. Vraag dan naar Henriëtte Hirschfeld.  

Meer informatie vind je op onze website: www.sobamsterdam.nl
 
Word jij onze nieuwe collega? We hopen het. We horen graag van je en nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek. 

Belangstelling?

Heb je belangstelling of wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij het SOB? Vul dan onderstaand contactformulier in.
Je kunt ook een e-mail sturen naar info@sobamsterdam.nl, of loop op lesdagen (maandag t.m. donderdag) bij ons binnen. Wil je bellen? Dit kan op maandag- of woensdagavond naar 020-6832943 en vraag naar Henriette Hirschfeld.

Laat dit veld blanco