Medewerker Cursisten Administratie

Help een ander en ontwikkel jezelf: word medewerker Cursisten Administratie bij taalschool in Amsterdam-West (vrijwillig) 
 
Jij kan echt het verschil maken bij het SOB in Amsterdam: een vrijwilligersorganisatie die taallessen verzorgt aan gemotiveerde anderstaligen. Om dit in goede banen te leiden zoeken wij versterking. Heb jij affiniteit met onderwijs en ben je communicatief sterk? Word medewerker Cursisten Administratie bij onze taalschool! Dé spil in onze organisatie!

Over SOB Amsterdam 
Stichting Onderwijs Buitenlanders (SOB) heeft als doel de maatschappelijke weerbaarheid (zelfredzaamheid) van niet-Nederlandstaligen in de Nederlandse samenleving te vergroten door met een team van 20 à 25 vrijwilligers kwalitatief goede, betaalbare taallessen aan te bieden aan deze anderstaligen. Het SOB heeft gemiddeld 150 cursisten per jaar. 

Wat je doet

Je primaire taak ligt bij alles wat te maken heeft met de cursistenadministratie. Dat wil zeggen dat je verantwoordelijk bent voor de verwerking en afhandeling van presentielijsten, plaatsen van cursisten in groepen (altijd samen met docenten), de wachtlijst beheren en de correspondentie doet voor cursisten. Verder zijn de taken zo verdeeld dat er nog andere (lichte) administratieve en facilitaire zaken bijkomen.

Als medewerker voor de cursistenadministratie werk je samen in een team met coördinatoren. Een coördinator houdt zich o.a. bezig met inschrijving van cursisten en alle zaken rondom (aanname + contracten) vrijwilligers. De andere collega werkt o.a. nieuwe vrijwilligers in, regelt zaken voor het gebouw en werkt samen met een team rondom onze  bibliotheek.

Als medewerker voor de cursistenadministratie versta je de kunst om met cursisten en alle vrijwilligers van het SOB om te gaan. Je onderhoudt korte lijnen met vrijwilligers en coördinatoren en je bent bereid om met enige regelmaat fysiek aanwezig te zijn. 

Als medeweker voor de cursistenadministratie ben je een spin in het web; je vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken om de vrijwilligers, cursisten en de organisatie verder op weg te helpen.  

Wie je bent 

 • Je bent een enthousiast en verbindend persoon die coördinatoren, vrijwilligers en docenten goed laat samenwerken en motiveert. 
 • Je bent toegankelijk en in staat docenten en cursisten te ondersteunen waar nodig. 
 • Je beschikt over digitale administratieve vaardigheden. 
 • Je bent minimaal 4-8 uur per week beschikbaar, deels op locatie maar ook thuiswerken is mogelijk
 • Je kunt denken/werken op mbo/ hbo niveau. 
 • Je bent flexibel,
 • Je staat open voor mensen met verschillende culturele achtergronden. 
 • Je bent goed in improviseren, organiseren en samenwerken in een team maar je weet ook wanneer je HELP moet roepen
 • Als je een achtergrond hebt in ‘management’ in algemene zin, vrijwilligerswerk, administratie, communicatie en/of HRM, dan is dat een pré. 
 • Je hebt kennis van en passie voor taalonderwijs of bent bereid je daarop in te werken 

 
Waarom je dit vrijwilligerswerk zou willen doen

De vrijwilligers van SOB zijn enthousiast en gedreven. Onze cursisten zijn gemotiveerd om te leren maar hun krappe beurs laat dat niet altijd toe. Bij SOB krijgen zij toch een kans om zich te ontwikkelen. Doordat de cursisten dankzij jouw bijdrage de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen, kunnen zij mogelijkheden voor zichzelf creëren binnen de Nederlandse samenleving. 

De teams zijn klein en er heerst een goede onderlinge sfeer. Binnen de teams is geregeld overleg en leert men van elkaar. Net als de andere vrijwilligers kan jij je ook ontwikkelen omdat SOB jou in de gelegenheid stelt om scholing te volgen en netwerkbijeenkomsten bij te wonen. 

Vergoeding 

 • Je ontvangt uiteraard een vrijwilligersvergoeding.
 • Je krijgt elk jaar de gelegenheid om trainingen en workshops te volgen. 
 • Je kunt 2 keer per jaar aansluiten bij een netwerkbijeenkomst voor alle taalaanbieders in Amsterdam-West. 
 • Je ontvangt een reiskostenvergoeding op basis van tarieven van het GVB-tarief, ongeacht welk vervoer je gebruikt. 

Wanneer je werkt 
Wij zoeken een organisator die zich 4 tot 8 uur per week inzet en de mogelijkheid heeft om op gezette tijden aanwezig te zijn bij SOB. 

Stappenplan aanmelding  
Ben je enthousiast over deze vacature? Stuur dan een e-mail met je motivatie en beknopt cv naar info@sobamsterdam.nl

Twijfel je nog, wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij het SOB of wil je gewoon een betere indruk krijgen van het SOB? Kom gerust eens een keer kennismaken.  

Voor meer informatie kun je mailen met Astorita Burleson naar a.burleson@sobamsterdam.nl .

Word jij onze nieuwe collega? We hopen het van harte. We horen graag van je en nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek. 

Belangstelling?

Heb je belangstelling of wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij het SOB? Vul dan het contactformulier in.

Je kunt ook een e-mail sturen naar info@sobamsterdam.nl, of loop op lesdagen (maandag t/m. donderdag) bij ons binnen. Wil je bellen? Dit kan op maandag- of woensdagavond naar 020-6832943 en vraag naar Henriette Hirschfeld.

Laat dit veld blanco